Wandelroute Mira

Vanaf 5 december 2021 t/m 31 december 2022

Wandelroute Mira

Een zoektocht naar stilte in het hart van de stad

‘Mira’ is een route langs de drie Amsterdamse Nicolaaskerken waarbij de zeven werken van barmhartigheid worden verteld vanuit het perspectief van een hedendaagse Amsterdammer.

Twintiger Mira, een dochter van een Nederlandse kunstenares en een Turkse klokkenmaker, woont op de Wallen, in hartje Amsterdam. Iedere dag maakt zij een wandeling door de oude binnenstad, op zoek naar stilte en bezinning. Deze mini-pelgrimage voert haar langs kerken, bruine cafés, smalle steegjes en andere markante plekken. Hier herleeft ze, samen met de luisteraar, een aantal bijzondere ontmoetingen. Wie zijn deze mensen? En wat willen ze haar vertellen? Wandel mee met Mira, laat je inspireren door haar verhalen en zoek samen met haar naar de stilte in het hart van de stad.

‘Mira’ is een route langs de drie Amsterdamse Nicolaaskerken waarbij de zeven werken van barmhartigheid worden verteld vanuit het perspectief van een hedendaagse Amsterdammer. De audiowandeling over de Wallen start voor Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, op de Oudezijds Voorburgwal 38, en loopt onder meer langs de Oude Kerk en de Sint Nicolaaskerk. De wandeling heeft een lengte van 1 kilometer en duurt ongeveer 35 minuten.

FAQ AUDIOROUTE MIRA

 1. Vraagt de audioroute veel batterij van mijn telefoon? Het is goed om minimaal 60% batterij op uw telefoon te hebben. 
 2. Kan ik bij het museum een headset/koptelefoon lenen of huren? Nee, het is belangrijk dat u de eigen headset meeneemt.
 3. Moet ik de walk downloaden of kan ik deze ook streamen? U kunt de wandeling ook streamen, maar downloaden is stabieler en kost minder data. 
 4. Is er WiFi in het museum dat ik hiervoor kan gebruiken? Ja, tijdens openingstijden kunt u dit wachtwoord bij de balie opvragen.
 5. Moet ik mijn telefoon op stil zetten? Ja, dit is aan te raden want de meldingen die binnenkomen op de telefoon annuleren de verhalen.
 6. Moet ik mijn GPS toestemming geven aan de app ECHOES? Ja, de app werkt alleen als u de GPS aanzet en toestemming geeft.
 7. Wat moet ik doen als ik de route-aanwijzingen niet heb gehoord? Kijk op het kaartje van de app. Hier staan de locaties aangegeven als nummers op de kaart. Loop naar het eerstvolgende nummer op de kaart. 
 8. Kan ik de app tussendoor op pauze zetten? Ja, dat kan, er zit een play/pauze icoon in de app. 
 9. Kan ik de app tussendoor afsluiten en opnieuw opstarten? Nee, dan moet u de route opnieuw lopen, vanaf het startpunt bij het museum. 
 10. Wat als de app onverwacht stopt? Loop dan terug naar de het museum en begin de route opnieuw.
 11. Kan ik de route ook in omgekeerde volgorde lopen? Nee, dat kan niet, de verhalen zijn in oplopende volgorde geplaatst.
 12. Wanneer is de route afgelopen? Na het laatste verhaal, bij de Sint Nicolaasbasiliek tegenover Amsterdam Centraal Station. 
 13. Kan ik de app verwijderen nadat ik de route heb gelopen? Ja, dat kan.

Opening hours

Monday–Friday 10am–5pm
Saturday 10am–6pm
Sunday 1pm–6pm

Adress

Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
PARTNERS & SPONSOREN • Amsterdams Fonds voor de Kunst • Kickstart Cultuur Fonds • Fonds 21 • Katholieke Stichting ter Bevordering van Welzijnswerk • Vereniging Rembrandt • Unesco • Nieuw Leven Facility Groep • VTW Amsterdam • Prins Bernhard Cultuurfonds • VSB-fonds • Gemeente Amsterdam • C.S. Oolgaardtstichting •