Families en kinderen

Museum

Families en kinderen

Voor families en kinderen is in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder altijd iets te beleven. Loop samen met het Lieveheersbeestje Kapoentje over de trappen en door de kamers. Doe de Feest! audiotour waarbij je je Feest! diploma kunt halen. Of vier je verjaardagsfeestje in de 17de eeuw met je vriendjes en vriendinnen!

Met Kapoentje op ontdekking!

Speurtocht voor kinderen van 5 – 10 jaar

Aan de hand van Kapoentje, het Lieveheersbeestje in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, verkennen kinderen het 17de-eeuwse woonhuis met de vele trappen en de kerk op zolder. Via een spoor van Lieveheersbeestjes en met een mooi boekje dwalen zij door de kamers, de kerk en de keukens van het museum. Kastjes met een plaatje van Kapoentje mogen opengemaakt worden zodat de jonge bezoekers spelenderwijs de verschillende thema’s van het museum ontdekken. Wat is een altaar en wie was Maria? Hoe werkt een orgel? Hoe leefden Amsterdammers in de 17de eeuw en wat is biechten? 

Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens deze familiespeurtocht, die geschikt is voor kinderen van 5 t/m 10 jaar.

Doelgroep

Kinderen van 5 – 10 jaar 

Duur

Ongeveer 1 uur

Prijs

Het Lieveheersbeestjesboekje is gratis verkrijgbaar bij de kassa


Feest! audiotour

Audiotour voor kinderen van 10 – 12 jaar

Welke tijd van het jaar je ook komt, het is altijd feest in het museum! Met de audiotour leer je over de achtergronden van onze feestdagen, zoals Sinterklaas, Kerstmis, Pasen en Pinksteren. Deze dagen hebben een christelijke oorsprong. Met deze audiotour willen we de achtergrond van deze feesten laten zien. Waar komt het Sinterklaasfeest vandaan en wat vieren we eigenlijk met Pinksteren? Welke verhalen horen hierbij?

Op verschillende plekken in het museum krijgen de kinderen informatie over het huis met de kerk en over feestdagen (aangepast aan de tijd van het jaar). Soms krijgen ze een speciale ‘feestvraag’ waarmee punten te verdienen zijn. Aan het eind van de audiotour ontvangen alle kinderen als aandenken een diploma met hun score.

Doelgroep

Kinderen van 10 – 12 jaar 

Duur

Ongeveer 1 uur

Prijs

De audiotour is bij de entreeprijs inbegrepen

De audiotour is onderdeel van Weet wat je viert; een initiatief van Museum Catharijneconvent Utrecht in samenwerking met Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.


Feestje vieren in het museum?

Leuk voor feestvierders van 6 – 14 jaar

Vier je verjaardag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder met een tijdreis naar de 17de eeuw! Ga samen met je vriendjes en vriendinnen op ontdekkingstocht door het oude huis met de vele gangen, trappen, kamers, bedstedes, keukens en ook nog een echte kerk op de zolder…

Wat hoor je? Wat zie je? Wat ruik je? Waar speelden kinderen vroeger mee? En hoe zagen ze eruit?

Als jullie het hele huis hebben gezien ga je aan de slag met het knutselen van je eigen speelgoed uit de 17de eeuw. En natuurlijk is er iets lekkers te eten en te drinken, want het is feest!

Kosten

€145,-

Aantal kinderen:

10-12

Leuk vanaf:

6 jaar

Duur feestje

2 uur

Reserveringen via

boekingen@educatie.nl
020 310 88 88

Heeft u een speciale wens? Wij denken graag met u mee.


Snel naar:

Tickets en prijzen

Groepsbezoek en rondleidingen

PARTNERS & SPONSOREN • Amsterdams Fonds voor de Kunst • Kickstart Cultuur Fonds • Fonds 21 • Katholieke Stichting ter Bevordering van Welzijnswerk • Vereniging Rembrandt • Unesco • Nieuw Leven Facility Groep • VTW Amsterdam • Prins Bernhard Cultuurfonds • VSB-fonds • Gemeente Amsterdam •