
Educatie
Primair onderwijs
Onze programma’s voor het basisonderwijs zijn gericht op burgerschapsvorming en sluiten aan op thema’s als wonen, feesten en religies. Hoe woonden mensen in de 17e eeuw en hoe woon je zelf? Wat voor feesten vier je allemaal? Welke verschillen en overeenkomsten zijn er te vinden tussen de wereldreligies? In de programma’s staan beleving en de eigen ervaringen en nieuwsgierigheid van de leerlingen centraal.
Reserveringen kunt u maken via e-mailadres boekingen@opsolder.nl of via telefoonnummer 020 310 88 88 (bereikbaar op maandag tot en met donderdag).
Heeft u een speciale wens? Wij denken graag met u mee.
Feest! in de stad

Iedereen viert feest! In deze speciale Feest!-route door het museum ontdekken leerlingen onder begeleiding van een museumdocent van alles over verschillende feestdagen. Welke feestdagen worden er gevierd in de klas? Viert iedereen thuis dezelfde feesten? De leerlingen praten niet alleen met elkaar over welke feesten ze vieren, maar ook hoe, waar en met wie. Naast Kerstmis en Sinterklaas komen ook het Suikerfeest, Chanoeka en Divali aan bod.
Bekijk ook de speciale feestkalender.
Groep
5-8
Duur
75 min.
Prijs
€ 80,- per 15 leerlingen, incl. entree
Gebedshuizentour

Hoe ziet een moskee er van binnen uit? En een synagoge? Hoe ruikt het in een boeddhistische tempel en wat is er allemaal te vinden in een kerk? Tijdens de Gebedshuizentour in de Amsterdamse binnenstad, nemen museumdocenten leerlingen mee naar verschillende gebedshuizen. Ter plekke en al wandelend bespreken we de verschillen en overeenkomsten tussen de gebedshuizen en wereldreligies. De tour is op maat samen te stellen. Graag bespreken we met u de gewenste route.
Groep
6-8
Duur
120-180 min.
Prijs
op aanvraag
Het museumprogramma Feest! en de Gebedshuizentour zijn onderdeel van het landelijke project Weet wat je viert!, een initiatief van Museum Catharijneconvent.
Leven in de 17de eeuw

Tijdens deze rondleiding neemt de museumdocent de leerlingen via smalle trappen, 17de-eeuwse kamers en historische keukens mee naar de verborgen kerk op zolder. Onderweg gaat het gesprek over wat er te zien is in de verschillende ruimtes. Wat valt er op? Zijn er verschillen tussen wonen en leven toen en nu? Zijn er overeenkomsten? En waarom was de kerk eigenlijk verborgen? In het unieke historische huis valt genoeg te ontdekken!
Groep
3-8
Duur
60 min.
Prijs
€ 65,- per 15 leerlingen, incl. entree
Snel naar: