Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

CULTUUR OP DE WALLEN ZET SCHOUDERS ONDER MUSEUM ONS’ LIEVE HEER OP SOLDER

door | aug 21, 2020 | Uncategorized

Museumdirecties: “Ons’ Lieve Partner op de Wallen mag niet verdwijnen!”

Op vrijdag 21 augustus om 11 uur hebben culturele collega’s van Museum Ons’ Lieve Heer Op Solder de schouders onder het voortbestaan van hun unieke buurmuseum gezet. Directeuren en medewerkers van onder andere: De Waag, Verzetsmuseum, Nieuwe kerk | Hermitage, Joods Cultureel Kwartier, Eye Filmmuseum, Museum Van Loon, Embassy of the Free Mind, Museum het Rembrandthuis, Museum ’t Schip, Imagine IC, Amsterdam Museum, ARCAM en Oude Kerk gingen met collectiestokken de buurt in, de straat op om geld in te zamelen voor het in het voortbestaan bedreigde museum. De collectiestokken, die normaal gesproken worden gebruikt in de kerkdienst, komen uit de collectie Museum Ons’ Lieve Heer Op Solder en Oude Kerk.

Er werden steunbetuigingen opgehaald in de vorm van complimenten, hartenkreten en oprechte zorg van bewoners, ondernemers en Amsterdammers. Ook talrijke toeristen steunden het museum met een donatie. Opvallend was het aantal jongeren dat ruimhartig doneerde. Er werden 10 nieuwe zakelijke connecties met ondernemers in de buurt gelegd, er zijn ruim 75 winkeliers en ondernemers gesproken over het belang van het museum en er werden ruim 300 mensen doorverwezen naar het museum om er een bezoek te brengen. In contanten is € 202,79 opgehaald met de collectestokken.

Namens iedereen bij Museum Ons’ Lieve Heer op Solder heel erg bedankt!

– Collega’s op Solder

Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04 (Di t/m Vr)
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.