Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

SEE ME, HEAR ME, MEET ME!

Wordt verlengd tot en met 17 december 2020

In See me, Hear me, Meet me nodigt een groep jongeren u uit om hen te ontmoeten in woord, beeld en geluid. Wat betekent het om 15 jaar te zijn in een cultureel diverse samenleving? Hoe tolerant vinden zij de stad, zichzelf en elkaar?

See me, Hear me, Meet me is het resultaat van een samenwerking tussen jongeren en  kunstenaars. Gezamenlijk onderzoeken zij het thema tolerantie in kunstwerken en installaties waarin afwisselend duidelijke statements en innerlijke monologen zijn te zien en te horen. De uiteenlopende gedachten van de jongeren laten zien dat we allemaal mensen zijn met een eigen blik op de wereld. Over één ding zijn de ‘Voices’ het in ieder geval eens: wanneer we elkaar ontmoeten kunnen we meer begrip krijgen voor elkaar. 

De kunstwerken belichten verschillende kanten van de thematiek. Zo gaat de muurschildering Proud To Be over identiteit en welke elementen jou tot jou maken. Talking Tolerance is een animatie en soundscape waarin teksten, uitspraken en gesprekken te zien en te horen zijn. In de VR-installatie See Me, Hear Me, Meet Me staat het publiek oog in oog met de jongeren die hun stem laten horen in spoken word performances. De portretserie Here I Am toont drie jongeren in een buurt waarin onduidelijk is of zij zich daar thuis voelen of niet. Met het neon kunstwerk Just Talk To Me belichten de jongeren het belang om het gesprek met elkaar aan te gaan. 

De expositie is onderdeel van het educatieve vmbo-project Voices of Tolerance. In dit programma geeft het museum een podium aan scholieren om zich uit te spreken over thema’s zoals vrijheid, religie en diversiteit.

Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04 (Di t/m Vr)
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.