Museumnacht Amsterdam 2023

Zaterdag 04 november 2023

Museumnacht Amsterdam 2023

Op zaterdag 4 november, tijdens de Museumnacht in Amsterdam, staat Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in het teken van nachttheater en een leuke doorlopende muziekbingo, beide met het thema rouw. Het belooft een spannende avond te worden, maar met de programmering die wij hebben samengesteld, kunnen we niets anders verwachten dan een onvergetelijke avond. Of je nu een van de gelukkigen bent die een plekje heeft weten te bemachtigen voor een van de voorstellingen, of dat je hebt meegedaan aan de bingo, het wordt hoe dan ook een gezellige Museumnacht.

Benieuwd naar het programma en wil je weten hoe je kunt reserveren? Alle informatie vind je op deze pagina. Als je echt niet kunt wachten, raden we je aan om @museumopsolder volgt op Instagram of Facebook. Daar delen we spannende stukjes van het nachttheater!

Nachttheater: op rouwtour met Ameline & Wendy

Een voorstelling duurt ongeveer 25 minuten en deze wordt vier keer opgevoerd. Het is belangrijk om van te voren (gratis) te reserveren (dit kan vanaf 26 oktober) en zorg dat je 30 minuten voor de speeltijd aanwezig bent. Heb je een plek gereserveerd en lukt het niet om te komen? Dan kan je jouw plek zelf annuleren. Wij zorgen ervoor dat iemand anders gebruik kan maken van jouw plekje.

Speeltijden:
20.00 uur / Aanvang 19.30-19.45 uur
21.15 uur / Aanvang 20.45-21.00 uur
22.30 uur / Aanvang 22.00-22.15 uur
23.45 uur / Aanvang 23.15-23.30 uur

Gaat dat over de dood? Dat klinkt helemaal niet gezellig! Jawel hoor. In deze korte voorstelling nemen Ameline & Wendy je mee in de rouwrollercoaster. Ongemak, humor, verdriet en warmte; alles komt voorbij. Een programma met muziek, theater en een goed gesprek. Voor iedereen die mee wil praten of liever in stilte luistert. Tijdens deze Museumnacht spelen Ameline en Wendy de theatervoorstelling meerdere keren gratis in de zolderkerk van het museum.

Over de makers
Met haar solovoorstelling ‘Radiostilte’ tourde Wendy Hoogendijk (1987) door het hele land. Een voorstelling met eigen nummers (te beluisteren op Spotify) over rouw en liefde. Daarnaast werkt Wendy als zingende dagvoorzitter en tv presentatrice en regisseert ze theatervoorstellingen met bijzondere doelgroepen. Ameline Ansu (1987) is socioloog. Ze heeft de missie om rouw beter bespreekbaar maken – het mag allemaal wel een tandje luchtiger. Ze is auteur van ‘Van harte gecondoleerd’: het boek over rouw zonder zwart randje voor jongvolwassenen. Ook is zij maker en presentatrice van de podcast ‘Rouwrituelen’ (NPO Radio1) en staat ze als moderator op het podium.

Muziekbingo: rouwmuziek op feestelijke wijze!

Weet jij welke liedjes er vandaag de dag op een begrafenis worden gedraaid? Zou ‘Stairway To Heaven’ nog steeds een klassieker zijn? Kom erachter tijdens deze feestelijke muziekbingo met ‘rouw’ randje. Als jij als eerste een horizontale, verticale of diagonale lijn vol maakt, dan heb je BINGO en mag je een prijs uitzoeken. Maar pas op: als je een valse bingo hebt moet je een liedje zingen. Bingomaster Stefano Hennevelt bepaalt samen met het publiek welk liedje dat wordt!
De muziekbingo vindt doorlopend plaats in het museumcafé, dus je kunt op elk moment aanschuiven en een speelkaart pakken.

Tijden: 19.30 – 01.30 (doorlopend)
Opmerking: Het museumcafé is rolstoeltoegankelijk

PARTNERS & SPONSOREN • Amsterdams Fonds voor de Kunst • Kickstart Cultuur Fonds • Fonds 21 • Katholieke Stichting ter Bevordering van Welzijnswerk • Vereniging Rembrandt • Unesco • Nieuw Leven Facility Groep • VTW Amsterdam • Prins Bernhard Cultuurfonds • VSB-fonds • Gemeente Amsterdam • C.S. Oolgaardtstichting •