Bezoek

Let op: het museum is tijdelijk gesloten i.v.m. de lockdown. Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Kinderen en Families

In Ons’ Lieve Heer op Solder is altijd iets te beleven voor kinderen en families. Loop samen met het Lieve Heersbeestje Kapoentje over de trappen en door de kamers. Doe de Feest! audiotour waarbij je je Feest! diploma kunt halen. Of vier je verjaardagsfeestje in de 17de eeuw met je vriendjes en vriendinnen!   


Kerst op Solder!

Ieder jaar is het museum met kerst nog iets specialer dan anders. Het museum is mooi versierd met lichtjes en dennentakken en je vindt er een heleboel kerststallen. Kleintjes voor onder een boom maar ook hele grote, waar je van alles in kunt ontdekken.

Wat vieren we eigenlijk met kerst? Wie kwamen er allemaal bij het pasgeboren kindje op bezoek? En kun je de stal vinden met de honderden schaapjes?
Doe de kerstspeurtocht en kom alles te weten over het kerstverhaal!

Wil je thuis vast knutselen? Maak je eigen kerstengel met dit Thuis op Solder-knutselplaat. Je mag je engel in een van de kerstbomen in het museum hangen!

De speurtocht is gratis verkrijgbaar bij de kassa.


AUDIOTOUR VOOR KINDEREN VAN 10 – 12 JAAR

Welke tijd van het jaar je ook komt, het is altijd feest in het museum! Met de audiotour leer je over de achtergronden van onze feestdagen, zoals Sinterklaas, Kerstmis, Pasen en Pinksteren. Deze dagen hebben een christelijke oorsprong. Met deze audiotour willen we de achtergrond van deze feesten laten zien. Waar komt het Sinterklaasfeest vandaan en wat vieren we eigenlijk met Pinksteren? Welke verhalen horen hierbij?

Feest!-audiotour
Op verschillende plekken in het museum krijgen de kinderen via het audiotourapparaatje informatie over het huis met de kerk en over feestdagen (afhankelijk van de tijd van het jaar). Soms krijgen ze een speciale ‘feestvraag’ waarmee punten te verdienen zijn. Aan het eind krijgen alle kinderen als aandenken een diploma met hun score mee naar huis.

Doelgroep: kinderen van 10 – 12 jaar en hun ouders
Duur: ongeveer 1 uur
Prijs: de audiotour is bij de entreeprijs inbegrepen

De audiotour is onderdeel van Weet wat je viert; een initiatief van Museum Catharijneconvent Utrecht in samenwerking met Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Wilt u met de klas langskomen? Kijk dan even op onze website bij onderwijs.

Nieuw: Feest! op Solder doe je nu samen!
Ouders/begeleiders kunnen nu samen met hun kind de Feest! audiotour ontdekken met de Feest! Op Solderkaart. Op deze kaart staan allerlei vragen en tips over de verschillende feestdagen uit de tour. Vergeet na afloop niet het Feest! Op Solder diploma op te halen bij de balie. Veel plezier!


Speurtocht voor kinderen van 5 – 10 jaar

Met Kapoentje op ontdekking! 

Aan de hand van Kapoentje, het Lieveheersbeestje in Ons’ Lieve Heer op Solder, verkennen kinderen het museum met de vele trappen en de kerk op zolder. Via een spoor van Lieveheersbeestjes en met een mooi boekje dwalen zij door de kamers, de kerk en de keukens van het museum. Kastjes met een plaatje van Kapoentje mogen opengemaakt worden zodat de jonge bezoekers spelenderwijs de verschillende thema’s van het museum ontdekken. Wat is een altaar en wie was Maria? Hoe werkt een orgel? Hoe leefden Amsterdammers in de 17de eeuw en wat is biechten? 

Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens deze familiespeurtocht, die geschikt is voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. 

Het Lieveheersbeestjesboekje is GRATIS te verkrijgen bij de receptiebalie.


Feestje vieren in het museum?

Vier je verjaardag in museum Ons’ Lieve Heer op Solder met een tijdreis naar de 17de eeuw! Ga samen met je vriendjes en vriendinnen op ontdekkingstocht door het oude huis met de vele gangen, trappen, kamers, bedstedes, keukens en ook nog een echte kerk op de zolder…

Wat hoor je? Wat zie je? Wat ruik je? Waar speelden kinderen vroeger mee? En hoe zagen ze er uit?

Als jullie het hele huis hebben gezien ga je aan de slag met het knutselen van je eigen speelgoed uit de 17de eeuw. En natuurlijk is er iets lekkers te eten en te drinken, want het is feest!

Praktisch
Kosten: €135,-
Aantal kinderen: 10-12
Leuk vanaf: 6 jaar
Duur feestje: 2 uur

Reserveringen via boekingen@opsolder.nl; 020 310 88 88

Heeft u een speciale wens? Wij denken graag met u mee.


Buitenschoolse en naschoolse opvang

Iets leuks en leerzaams doen met de kinderen van de opvang, in het kader van een speciaal thema, tijdens een regenachtige dag of zomaar? Een bezoek aan Ons’ Lieve Heer op Solder is altijd een goed idee!

U kunt het museum zelfstandig bezoeken met uw groep. Voor de jongere kinderen is er de Lieveheersbeestjes speurtocht, voor de oudere kinderen een speciale Feest!-audiotour.

U dient de groep wel van te voren aan te melden: boekingen@opsolder.nl / 020 310 88 88

Kosten: 5,50 euro per kind, inclusief entree, speurtocht en/of audiotour. Begeleiders hebben gratis toegang (max. 2 op 10 kinderen).

Wilt u graag onder begeleiding van een museumdocent op ontdekking in het historische huis? Dat kan ook! Boek dan de rondleiding ‘Leven in de 17e eeuw’, die speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd is ontwikkeld.


Bezoek

Let op: het museum is tijdelijk gesloten i.v.m. de lockdown. Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04 (Di t/m Vr)
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.