Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

SOLDERMISSEN In het museum

door | apr 28, 2021 | Pinned post, Soldermissen

Iedere* eerste zondag van de maand vindt in de zolderkerk een katholieke misviering plaats, maar in tijden van de lockdown kan het zijn dat deze viering digitaal gehouden wordt in de vorm van een live stream of een podcast. Kijk, luister en geniet.
Meer informatie over de soldermissen onder deze video.

Er worden maximaal 30 plaatsen aangeboden volgens de landelijke richtlijnen voor uw en voor onze veiligheid. Let op: bovenstaand e-mailadres is alleen voor de missen op zondagochtend, niet  voor de avondmissen op 24 december.

Soldermissen 2021

De reguliere Soldermissen starten om 11.00 en deuren van het museum openen om 10.30.

Kerstnachtmis

Als alles goed is dan wordt eind dit jaar de traditionele kerstnachtmis gevierd in de zolderkerk van het museum. Houd de website en social media in de gaten voor meer informatie en kaartverkoop.

Het ontstaan van de missen

Vanaf het eind van de 17e eeuw tot de opening van de nieuwe sint Nicolaas kerk in 1887 werden in Ons’Lieve Heer op Solder missen gehouden, gehuwd, gedoopt en gerouwd. Een jaar later kreeg de Zolderkerk een nieuwe bestemming als museum. Sinds 1951 vinden in de kapel weer regelmatig kerkdiensten plaats voor kunstenaars. Katholieke kunstenaars zoals glazeniers, kunstschilders, beeldhouwers, musici en schrijvers vonden hier hun spiritueel onderdak. Geleidelijk aan werd deze doelgroep vervangen door mensen die zich door het historische gebouw, de professionele muziek en verkondiging aangesproken voelden. Zo wordt, uitgezonderd in de zomermaanden, in dit museum op elke eerste zondag van de maand en met kerstmis de oorspronkelijke bestemming van dit museum met liefde gekoesterd.

Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04 (Di t/m Vr)
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.