Bezoek

Let op: het museum is tijdelijk gesloten i.v.m. de lockdown. Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

NicolaasVesper 5 DECEMBER

Vanwege de aangescherpte maatregelen inzake Covid-19 is in goed overleg met het museum de oecumenische Nicolaasvesper van de Raad van Kerken Amsterdam die zou plaatsvinden op zondag 5 december a.s. om 18.15 uur in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder verplaatst naar de Waalse Kerk, Walenpleintje 157-159. Ook de tijd is gewijzigd: we beginnen om 15.30 uur! U bent van harte uitgenodigd om de vesper bij te wonen met inachtneming van de coronamaatregelen. De vesper wordt op de avond zelf om 18.15 gestreamd op deze pagina.

Vier kerken in Amsterdam zijn gewijd aan Sint Nicolaas, de stadsheilige. In drie van die kerken organiseerde de raad van kerken Amsterdam al eerder een oecumenische vesper rond de feestdag van de heilige Nicolaas. Dit jaar ontvangt Museum Ons’ Lieve Heer op Solder de raad van kerken Amsterdam in de huiskerk van het museum. De andere drie Nicolaaskerken zullen vertegenwoordigd zijn in de vesper. Voor deze vesper gelden de huisregels en het coronaprotocol van het museum.

Livestream
In verband met de beperkte ruimte in de huiskerk van het museum en de mogelijke maatregelen omtrent COVID-19 wordt de vesper uitgezonden via een live stream. Deze wordt hier gedeeld op de avond zelf.

Bezoek

Let op: het museum is tijdelijk gesloten i.v.m. de lockdown. Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04 (Di t/m Vr)
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.