Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

LIEVE MARIA

15 augustus t/m 8 december 2020

Al vanaf het prille begin van de huiskerk heeft dit prachtige Mariabeeld een plekje op zolder. Wie heeft zij de afgelopen eeuwen allemaal voorbij zien komen? Hoeveel Amsterdammers hebben even bij haar stilgestaan en gebeden om kracht? Om wijsheid? Om troost?

In de nieuwe presentatie ‘Lieve Maria’ staat het prachtig gesneden Mariabeeld (ca. 1700) centraal. Het beeld staat normaal gesproken opgesteld op een speciaal altaar in de Mariakapel. Eeuwenlang hebben Amsterdammers hier troost en bemoediging gevonden. Het Mariabeeld is nu tijdelijk verplaatst naar de kerkzaal.

Prachtige bloemen en tientallen (elektrische) kaarsen omringen het beeld. Bezoekers kunnen een handgeschreven boodschap of wens voor Maria achterlaten. Ook ligt er een bidprentje klaar met een gedicht van Gershwin Bonevacia, stadsdichter van Amsterdam. Het gedicht ‘Heilige Maagd’ is speciaal voor deze presentatie geschreven.

Uit ‘Heilige Maagd’: “U bent geen lichaam, geen competitie, maar de tijd waarin we wonen – een schelp, een rondgang naar meer, een overgave, de draad die je terug wilt volgen als je bent blijven hangen, als je niet meer omhoog durft, als je heel langzaam kwetsbaar bent gegroeid, …”)

Deze presentatie kwam tot stand met steun van Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation.

Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04 (Di t/m Vr)
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.