Bezoek

Let op: het museum is tijdelijk gesloten i.v.m. de lockdown. Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Kerstnachtmissen Geannuleerd

LET OP: Wegens de huidige coronamaatregelen gaat de traditionele Kerstnachtmis op 24 december niet door. De iconische nachtmissen kunnen niet zomaar vervangen worden, maar voor de bezoeker die heel graag toch een mis in onze zolderkerk wil bijwonen, wordt er maandelijks een zolderviering gehouden op de eerste zondag van de maand. Deze missen zijn interessant voor alle bezoekers, ongeacht de religieuze achtergrond.

Ieder jaar in december is het museum gehuld in kerstsferen: door het hele museum hebben we kerstgroepen staan en de galerijen zijn versierd met dennentakken. Het hoogtepunt van Kerstmis vieren we op de vooravond, een mis met samenzang en orgelspel.

Coronaprotocol
Bezoekers van het museum dienen beschikking te hebben over een geldige coronapas. In overleg met de organisatie van de Soldervieringen en het museum geldt deze regel ook bij de zoldervieringen. Neem bij het bezoek een geldige QR-code en legitimatiebewijs mee.

Het hele jaar door is het mogelijk om aan te sluiten bij vieringen in de kerk. Ga naar deze pagina voor het overzicht van alle komende Soldermissen.

HET ONTSTAAN VAN DE MISSEN

Vanaf het eind van de 17e eeuw tot de opening van de nieuwe sint Nicolaas kerk in 1887 werden in Ons’Lieve Heer op Solder missen gehouden, gehuwd, gedoopt en gerouwd. Een jaar later kreeg de Zolderkerk een nieuwe bestemming als museum. Sinds 1951 vinden in de kapel weer regelmatig kerkdiensten plaats voor kunstenaars. Katholieke kunstenaars zoals glazeniers, kunstschilders, beeldhouwers, musici en schrijvers vonden hier hun spiritueel onderdak. Geleidelijk aan werd deze doelgroep vervangen door mensen die zich door het historische gebouw, de professionele muziek en verkondiging aangesproken voelden. Zo wordt, uitgezonderd in de zomermaanden, in dit museum op elke eerste zondag van de maand en met kerstmis de oorspronkelijke bestemming van dit museum met liefde gekoesterd.

Bezoek

Let op: het museum is tijdelijk gesloten i.v.m. de lockdown. Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04 (Di t/m Vr)
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.