Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

CRUÈL – Fashion Students in Residence

2 MAART tot en met 7 NOVEMBER 2021*

U bent hier in het pop-up atelier van het modemerk CRUÈL. Oprichter en ontwerper William Ampofo (1998) is tijdens de expositie ‘Mode in Huis’ als artist in residence verbonden aan het museum. Naast de historische kostuums uit de collectie van het Rijksmuseum krijgen bezoekers in dit atelier een inkijkje in de hedendaagse modewereld. 

Tot en met juni 2021 begeleidde Ampofo hier drie stagiaires van de mbo-opleiding Fashion Design van het ROC van Amsterdam. De jonge fashion designers lieten zich inspireren door de huiskerk en de historische kostuums en ontwierpen een speciaal collectiestuk voor CRUÈL en het museum, dat u hier kunt zien. In hun ontwerpen onderzoeken ze vormkenmerken en reflecteren ze met een eigentijdse blik op wat kleding betekent voor het uiten van je identiteit. Hoe vrij was men vroeger om te dragen wat men wilde en hoe vrij voelen we ons vandaag de dag om ons te kleden zoals we zijn? 

Wij nodigen u van harte uit om rond te lopen in dit open werkatelier en de film te bekijken waarin het werkproces van de studenten is vastgelegd.

De jonge fashion designers ontwerpen een speciale collectie voor CRUÈL en het museum. Zij laten zich hierbij inspireren door het verhaal van de huiskerk en de 19de-eeuwse kostuums uit de collectie van het Rijksmuseum, die tijdelijk in het museum zijn te zien. In hun ontwerpen reflecteren zij met een eigentijdse blik op wat kleding betekent voor het uiten van je identiteit. Hoe vrij was men vroeger om te dragen wat men wilde en hoe vrij voelen we ons vandaag de dag om ons te kleden zoals we zijn?

Het project is een samenwerking tussen het ROC van Amsterdam, CRUÈL en Museum Ons‘ Lieve Heer op Solder. Het draagt bij aan praktijkervaringen van mbo-studenten die door de coronacrisis moeilijk stageplaatsen kunnen vinden.

*Let op: in verband met de maatregelen kunnen deze data afwijken.

Foto: Studenten aan het werk in het atelier. Fotograaf: Rebekka Mell

Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04 (Di t/m Vr)
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.