Bezoek

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is tijdelijk gesloten. Toegangskaarten zijn te koop per 2 april, maar mocht het museum dan alsnog gesloten zijn kunt u het ticket kosteloos omboeken. Wij verwachten u snel weer te ontvangen!

Vriend worden

Het waren turbulente weken in augustus, vol aandacht van de media, de politiek en van onze buren en buurtgenoten. Het was hartverwarmend hoeveel positieve reacties er binnenstroomden in de mailbox, ons postvak en de sociale media.

Mede dankzij uw digitale handtekening voor de petitie, zijn wij opgenomen in de Amsterdamse Basis Infrastructuur en kunnen wij het monument open houden voor bezoek. Door de huidige situatie komen er echter nog te weinig bezoekers naar het museum waardoor wij nog niet helemaal gered zijn.

Wilt u het museum op een andere manier steunen? Kom langs, meld u aan op onze nieuwsbrief (laat uw e-mailadres achter, onderaan deze website) of word vriend van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. 

Fotograaf: Rebekka Mell

Waarom lid worden?

 • Gratis onbeperkt toegang tot het museum met een Vriendenpas
 • Gratis magazine ‘t Haantje thuisgestuurd
 • Als eerste een uitnodiging voor activiteiten en exposities
 • Gratis toegang tot speciale Vriendendagen
 • Met de Vriendenpas 10% korting op rondleidingen en artikelen in de museumwinkel

Individueel of samen?

 • Voor  35 euro per jaar bent u Vriend van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
 • Voor 60 euro per jaar bent u voor 2 personen Vriend van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Word nu Vriend, of geef een Vrienden-pas cadeau
Heeft u vragen? Neem dan contact op met Joseph Lai, coördinator Vrienden, via info@opsolder.nl . Telefonisch kan via 020 624 66 04.

6 + 3 =

Eenmalige gift
Steunt u ons liever met een eenmalige donatie? Dat kan via deze link.

Wilt u liever zelf overmaken? Dat kan ook! Via onderstaande rekeningnummer NL63ABNA 052 755 83 70 ten name van St. Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

  Schenken met fiscaalvoordeel
  De Geefwet biedt belastingvoordeel aan mensen en bedrijven die bereid zijn geld te geven aan culturele instellingen. Om geld in het kader van de nieuwe Geefwet te kunnen ontvangen moet de betreffende instelling de zogenaamde culturele ANBI-status hebben, wat betekent: Algemeen Nut Beogende Instelling. Het Museum Ons’ Lieve Heer op Solder heeft deze ANBI-status, het is dan ook fiscaal aantrekkelijk om te schenken aan ons museum.

  Wat dit precies betekent voor uw gift, kunt lezen op de website van de belastingdienst.

  Het formulier voor het vastleggen van een periodieke gift kunt u hier vinden.

  Nalaten
  Overweegt u aan Museum Ons’ Lieve Heer op Solder na te laten? Bel dan gerust met Birgit Büchner, directeur, 020 624 66 04 of stuur een e-mail naar b.buchner@opsolder.nl. Wij informeren u graag -en geheel vrijblijvend- over de mogelijkheden.

  RSIN/fiscaal (identificatie)nummer: 002957553
  Kamer van Koophandel (KvK): 41197718

  IBAN : NL63ABNA 052 755 83 70 ten name van St. Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

   Bezoek

   Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is tijdelijk gesloten. Toegangskaarten zijn te koop per 2 april, maar mocht het museum dan alsnog gesloten zijn kunt u het ticket kosteloos omboeken. Wij verwachten u snel weer te ontvangen!

   Contact

   Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
   Oudezijds Voorburgwal 38
   1012 GD Amsterdam
   Tel: +31 (0)20 624 66 04
   Email: info@opsolder.nl

   HELPT U HET MUSEUM?

   Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

   Cafe en winkel

   In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.