Bezoek

Let op: het museum is tijdelijk gesloten i.v.m. de lockdown. Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Museum ONS’ LIEVE HEER OP SOLDER NU OOK TOEGANKELIJK VOOR MENSEN MET EEN VISUELE BEPERKING

door | sep 14, 2021 | Event, Pinned post

Met de langzaam steeds meer terugkerende binnenlandse en buitenlandse ziet het er gelukkig steeds beter uit in de binnenstad en Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Het museum is dan ook ontzettend blij dat we u weer welkom mogen heten in ons monument met de kerk op zolder.
Inclusiviteit en diversiteit staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom bieden wij graag iedereen de mogelijkheid om ons museum te kunnen bezoeken.

Het 17de-eeuwse grachtenpand van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder geeft een kijkje in de geschiedenis door te dwalen over trappen, door historisch ingerichte kamers met bedstedes, door keukens en gangen. Als kers op de taart bevindt zich op de zolders onze prachtige kerk. Om iedereen te laten genieten van dit mooie stukje geschiedenis, lag onze focus de afgelopen periode op het toegankelijk maken van het museum voor blinde en slechtziende bezoekers.

[Artikel gaat verder onder de afbeelding]

Juist ook voor blinde en slechtziende bezoekers: “Samen zie je meer!”

In een museum is een bezoeker met een visuele beperking meestal volledig afhankelijk van een begeleider, die vertelt wat hij of zij ziet en belangrijk vindt en leidt de bezoeker door de ruimtes heen. Een begeleider blijft ook hier noodzakelijk, maar juist in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is behalve het kijken nog zoveel meer te beleven! Je hoort het kraken van de trappen, de voetstappen, je ervaart de hoge dan weer lage ruimtes, je ruikt het oude gebouw en je voelt het hout, het marmer de stoelen en de banken, de tegels op de muren de kachels, de bedstedes en het beddengoed en nog veel meer!

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder wil de bezoeker met een visuele beperking en hun begeleider samen het museum laten ervaren. We hebben daarom een speciale audiotour ontwikkeld waarin het gebouw tot leven geroepen wordt, door middel van het verhaal van de bewoners, toegevoegde geluiden en beschrijvingen van verschillende schilderijen Bovendien is er in het entreegebouw een maquette van het monument en deze bezoekers worden aangemoedigd deze maquette aan te raken. Zo kunnen zij het monument voorafgaand aan het bezoek verkennen en zich een beeld vormen van het 17de-eeuwse gebouw.

Zo genieten ook deze bezoekers van hun museumbezoek en kunnen zij zo zelfstandig mogelijk met een begeleider het museum onder openingstijd op ieder gewenst moment bezoeken.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Cooler Media – The Explanation Company.

Bezoek

Let op: het museum is tijdelijk gesloten i.v.m. de lockdown. Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04 (Di t/m Vr)
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.