Belangrijk

Het voortbestaan van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder loopt ernstig gevaar door het wegvallen van subsidie en het teruglopende aantal bezoekers. Meer weten, klik dan hier. Wilt u het museum steunen en vriend worden? Lees hier meer.

Kinderen

Speurtocht voor kinderen van 5 – 10 jaar

Met Kapoentje op ontdekking! 

Aan de hand van Kapoentje, het Lieveheersbeestje in Ons’ Lieve Heer op Solder, verkennen kinderen het museum met de vele trappen en de kerk op zolder. Via een spoor van Lieveheersbeestjes en met een mooi boekje dwalen zij door de kamers, de kerk en de keukens van het museum. Kastjes met een plaatje van Kapoentje mogen opengemaakt worden zodat de jonge bezoekers spelenderwijs de verschillende thema’s van het museum ontdekken. Wat is een altaar en wie was Maria? Hoe werkt een orgel? Hoe leefden Amsterdammers in de 17e eeuw en wat is biechten? 

Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens deze familiespeurtocht, die geschikt is voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. 

De speurtocht is voor 1 euro te verkrijgen bij de receptiebalie.


Audiotour voor kinderen van 10 – 12 jaar

Welke tijd van het jaar komt ook, het is altijd feest in het museum! Met de audiotour leer je over de achtergronden van onze feestdagen, zoals Sinterklaas, Kerst, Pasen en Pinksteren. Deze dagen hebben een christelijke oorsprong. Met deze audiotour willen we de achtergrond van deze feesten laten zien. Waar komt het Sinterklaasfeest vandaan en wat vieren we eigenlijk met Pinksteren? Welke verhalen horen hierbij?

Feest!-audiotour
Op verschillende plekken in het museum krijgen de kinderen via het audiotourapparaatje informatie over het huis met de kerk en over feestdagen (afhankelijk van de tijd van het jaar). Soms krijgen ze een speciale ‘feestvraag’ waarmee punten te verdienen zijn. Aan het eind krijgen alle kinderen als aandenken een diploma met hun score mee naar huis.

Doelgroep: kinderen van 10 – 12 jaar en hun ouders
Duur: ongeveer 1 uur
Prijs: zie entreeprijzen

De audiotour is onderdeel van Weet wat je viert; een initiatief van Museum Catharijneconvent Utrecht in samenwerking met Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Wilt u met de klas langskomen? Kijk dan even op onze website bij onderwijs.

Nieuw: Feest! op Solder doe je nu samen!
Ouders/begeleiders kunnen nu samen met hun kind de Feest! audiotour ontdekken met de Feest! Op Solderkaart. Op deze kaart staan allerlei vragen en tips over de verschillende feestdagen uit de tour. Vergeet na afloop niet het Feest! Op Solder diploma op te halen bij de balie. Veel plezier!


Belangrijk

Het voortbestaan van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder loopt ernstig gevaar door het wegvallen van subsidie en het teruglopende aantal bezoekers. Meer weten, klik dan hier. Wilt u het museum steunen en vriend worden? Lees hier meer.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u direct een kleine donatie doen aan het museum? Dat kan. Maak gebruik van deze link (Tikkie) om een eenmalige donatie van 3 euro te doen. Hartelijk dank! Meer weten over Vriend worden van het museum en donaties? Klik dan hier.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.