Belangrijk

Het voortbestaan van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder loopt ernstig gevaar door het wegvallen van subsidie en het teruglopende aantal bezoekers. Meer weten, klik dan hier. Wilt u het museum steunen en vriend worden? Lees hier meer.

Huisregels

To ensure that you and others enjoy visiting the Museum Our Lord in the Attic, please observe the following house Om het verblijf in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder zowel voor u als voor de andere bezoekers prettig te laten verlopen, gelden de volgende huisregels:

 • Bezoek aan het museum is op eigen risico
 • Het museum is vanwege de vele trappen slecht toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn
 • Naaldhakken zijn in het museum niet toegestaan
 • In de museumruimten mag niet worden gegeten, gedronken of gerookt
 • De aanwijzingen van het museumpersoneel dienen altijd te worden opgevolgd
 • Garderobe: tassen/rugzakken (verplicht) en jassen kunt u achterlaten bij de garderobe. Wij verzoeken u geen waardevolle voorwerpen achter te laten.

Voor groepsbezoek gelden er aanvullende huisregels:

 • Er worden alleen rondleidingen gegeven door museumdocenten van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. De andere bezoekers in groepsverband kunnen het museum individueel (m.b.v. de audiotour) bezoeken.
 • De docent/begeleider van een groep is verantwoordelijk voor het verloop van het bezoek en voor het gedrag van de leerlingen/deelnemers. We verwachten dat u voor voldoende begeleiders zorgt; minimaal 1 begeleider op 10 leerlingen/ deelnemers, die deze ook in het museum begeleiden.
 • Wilt u erop toezien, dat de leerlingen/deelnemers geen overlast bezorgen aan andere bezoekers; wilt u er dus op letten dat de leerlingen/deelnemers niet te luidruchtig zijn en niet hollen in het museum?
 • Als leerlingen/deelnemers vragen moeten beantwoorden op papier, maakt u dan gebruik van schrijfplankjes als onderlegger. Deze zijn eventueel te verkrijgen bij de receptie van het museum. Zorg dat niet wordt geschreven op tafels, vitrines of wanden.
 • Als er gewerkt wordt in groepen: spreek vooraf een gezamenlijke eindtijd en verzamelplaats af.

NB Sommige huisregels klinken wellicht overbodig; natuurlijk mag niemand aan de objecten komen. Toch komt het vaak voor, dat bezoekers/leerlingen met hun vinger/pen op schilderijen iets willen aanwijzen. Niet iedereen is zich ervan bewust dat de objecten in het museum ‘echt’ en meestal uniek zijn.

Belangrijk

Het voortbestaan van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder loopt ernstig gevaar door het wegvallen van subsidie en het teruglopende aantal bezoekers. Meer weten, klik dan hier. Wilt u het museum steunen en vriend worden? Lees hier meer.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u direct een kleine donatie doen aan het museum? Dat kan. Maak gebruik van deze link (Tikkie) om een eenmalige donatie van 3 euro te doen. Hartelijk dank! Meer weten over Vriend worden van het museum en donaties? Klik dan hier.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.