Bezoek

Let op: het museum is tijdelijk gesloten i.v.m. de lockdown. Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Huisregels

Om het verblijf in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder zowel voor u als voor de andere bezoekers prettig te laten verlopen, gelden de volgende huisregels:

 • Bezoek aan het museum is op eigen risico
 • Het museum is vanwege de vele trappen slecht toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn
 • Naaldhakken zijn in het museum niet toegestaan
 • In de museumruimten mag niet worden gegeten, gedronken of gerookt
 • De aanwijzingen van het museumpersoneel dienen altijd te worden opgevolgd
 • Garderobe: tassen/rugzakken (verplicht) en jassen kunt u achterlaten bij de garderobe. Wij verzoeken u geen waardevolle voorwerpen achter te laten.

Voor groepsbezoek gelden er aanvullende huisregels:

 • Er worden alleen rondleidingen gegeven door museumdocenten van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. De andere bezoekers in groepsverband kunnen het museum individueel (m.b.v. de audiotour) bezoeken.
 • De docent/begeleider van een groep is verantwoordelijk voor het verloop van het bezoek en voor het gedrag van de leerlingen/deelnemers. We verwachten dat u voor voldoende begeleiders zorgt; minimaal 1 begeleider op 10 leerlingen/ deelnemers, die deze ook in het museum begeleiden.
 • Wilt u erop toezien, dat de leerlingen/deelnemers geen overlast bezorgen aan andere bezoekers; wilt u er dus op letten dat de leerlingen/deelnemers niet te luidruchtig zijn en niet hollen in het museum?
 • Als leerlingen/deelnemers vragen moeten beantwoorden op papier, maakt u dan gebruik van schrijfplankjes als onderlegger. Deze zijn eventueel te verkrijgen bij de receptie van het museum. Zorg dat niet wordt geschreven op tafels, vitrines of wanden.
 • Als er gewerkt wordt in groepen: spreek vooraf een gezamenlijke eindtijd en verzamelplaats af.

NB Sommige huisregels klinken wellicht overbodig; natuurlijk mag niemand aan de objecten komen. Toch komt het vaak voor, dat bezoekers/leerlingen met hun vinger/pen op schilderijen iets willen aanwijzen. Niet iedereen is zich ervan bewust dat de objecten in het museum ‘echt’ en meestal uniek zijn.

Bezoek

Let op: het museum is tijdelijk gesloten i.v.m. de lockdown. Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04 (Di t/m Vr)
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.