Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Huisregels

Om het verblijf in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder zowel voor u als voor de andere bezoekers prettig te laten verlopen, gelden de volgende huisregels:

 • Bezoek aan het museum is op eigen risico
 • Het museum is vanwege de vele trappen slecht toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn
 • Naaldhakken zijn in het museum niet toegestaan
 • In de museumruimten mag niet worden gegeten, gedronken of gerookt
 • De aanwijzingen van het museumpersoneel dienen altijd te worden opgevolgd
 • Garderobe: tassen/rugzakken (verplicht) en jassen kunt u achterlaten bij de garderobe. Wij verzoeken u geen waardevolle voorwerpen achter te laten.

Voor groepsbezoek gelden er aanvullende huisregels:

 • Er worden alleen rondleidingen gegeven door museumdocenten van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. De andere bezoekers in groepsverband kunnen het museum individueel (m.b.v. de audiotour) bezoeken.
 • De docent/begeleider van een groep is verantwoordelijk voor het verloop van het bezoek en voor het gedrag van de leerlingen/deelnemers. We verwachten dat u voor voldoende begeleiders zorgt; minimaal 1 begeleider op 10 leerlingen/ deelnemers, die deze ook in het museum begeleiden.
 • Wilt u erop toezien, dat de leerlingen/deelnemers geen overlast bezorgen aan andere bezoekers; wilt u er dus op letten dat de leerlingen/deelnemers niet te luidruchtig zijn en niet hollen in het museum?
 • Als leerlingen/deelnemers vragen moeten beantwoorden op papier, maakt u dan gebruik van schrijfplankjes als onderlegger. Deze zijn eventueel te verkrijgen bij de receptie van het museum. Zorg dat niet wordt geschreven op tafels, vitrines of wanden.
 • Als er gewerkt wordt in groepen: spreek vooraf een gezamenlijke eindtijd en verzamelplaats af.

NB Sommige huisregels klinken wellicht overbodig; natuurlijk mag niemand aan de objecten komen. Toch komt het vaak voor, dat bezoekers/leerlingen met hun vinger/pen op schilderijen iets willen aanwijzen. Niet iedereen is zich ervan bewust dat de objecten in het museum ‘echt’ en meestal uniek zijn.

Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04 (Di t/m Vr)
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.