Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Bezoek

Maak kennis met onze prachtige zolderkerk, een verrassing in hartje Amsterdam!

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.
Zondagen van 13.00 tot 18.00 uur.

De openingstijden voor de feestdagen zijn:
Op 25 december gesloten
Koningsdag 27/04: Gesloten

Prijzen
Volwassenen = € 15.50
Kind (5-17 jaar) = € 7

Familietickets

  • 1 Volwassene + 1 kind t/m 17 jaar = € 21,00
  • 2 Volwassenen + 1 kind t/m 17 jaar = € 34,50
  • 2 Volwassenen + 2 kinderen t/m 17 jaar = € 41,00
  • Ieder extra kind t/m 17 jaar = € 5,50 (alleen geldig in combinatie met een familieticket)

Kaarten & Vouchers
CJP, Studentenpas, International Student Identity Card (ISIC): € 10,00
Museumkaart, Rembrandtkaart (Vereniging Rembrandt), ICOM, Stadspas, I amsterdam City Card en Voedselbank Cultuur: gratis

Bij de entreeprijs is een gratis audiotour inbegrepen. De audiotour is verkrijgbaar in de talen Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Chinees en Russisch.

En er is een speciale audiotour die blinde en slechtziende bezoekers met hun begeleider door het museum leidt. Voor slechthorenden is een versie van de audiotour op papier beschikbaar.

Museumkaart
Aan de kassa kunt u een Museumkaart kopen en hier meteen gebruik van maken. Volwassenenkaart – 19 jaar en ouder: € 64,90
Jongerenkaart – 13 t/m 18 jaar: € 32,45

Toegankelijkheid
Museum Ons’ Lieve Heer op Solder werkt hard aan de toegankelijkheid van het museum voor iedereen. Zo ook voor blinde en slechtziende bezoekers. Vanaf 7 juli 2021 is er een speciale audiotour beschikbaar die deze bezoeker met begeleider door het museum leidt en de maquette van het huis met de kerk op zolder kan op de tast verkend worden. Vanwege de vele smalle trappen en doorgangen is het noodzakelijk om goed ter been te zijn en met een begeleider naar het museum te komen.

Lees hier alles over onze programma’s voor zowel blinde als slechtziende bezoekers evenals onze bezoekers die de trappen niet kunnen lopen.

*Een assistentiehond (SOHO-hond) of blindengeleidehond mag mee naar binnen.
*Een begeleider die je helpt om het museum te bezoeken, heeft gratis entree (reserveer een gratis ticket).
*Naast deze audiotour voor individueel bezoek bieden we ook een speciale rondleiding voor kleine groepen bezoekers met een visuele beperking. Meer informatie en reservering: boekingen@opsolder.nl of 020 310 88 88.

GROEPSBEZOEKEN
Op afspraak kunnen rondleidingen verzorgd worden. Rondleidingen zijn beschikbaar in vier talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits en duren 1.5 uur. Per gids (maximaal 10 personen) bedragen de kosten van de rondleiding €105,-. De entree van het museum is daarbij niet inbegrepen. De maximale groepsgrootte is 10 personen per rondleider. Er zijn 2 rondleidingen tegelijkertijd mogelijk. Ook is het mogelijk een verkorte versie van de rondleiding te boeken waarin alleen de hoogtepunten aan bod komen. Deze rondleiding duurt 1 uur en de kosten hiervoor bedragen €80,-.

Door de beperkte ruimte in het historische huis is het noodzakelijk dat een groepsrondleiding minimaal 2 weken van tevoren wordt aangevraagd bij het museum. Aanmelden kan
via boekingen@opsolder.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een speciale vraag of wilt u eerst overleggen? U kunt ook telefonisch contact opnemen: 020-3108888 (ma-vrij van 09.30-17.00 uur).

Bij groepsbezoek gelden de huisregels van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Bereikbaarheid
Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Het museum bevindt zich op ca. vijf minuten loopafstand van het Centraal Station en van metrostation Nieuwmarkt. Met de trams 4, 14 en 24 kunt u uitstappen op halte Dam, vanwaar het eveneens vijf minuten lopen is. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren in de parkeergarage van de Bijenkorf (Dam) of in de parkeergarage bij het Centraal Station.

Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04 (Di t/m Vr)
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.