Bezoek

Houdt voor uw bezoek rekening met de huis– en coronaregels. Zo dient u bij bezoek altijd te reserveren en is in het museum het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u vragen over het gekochte ticket? Neem dan contact op met de ticketleverancier (de gegevens vindt op het ticket en de bevestigingsmail). Heeft u vragen over het museum? Neemt u dan direct contact op met ons.

Bezoek

Maak kennis met onze prachtige zolderkerk, een verrassing in hartje Amsterdam!

Openingstijden
Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is op de maandagen gesloten. Enkele uitzonderingen zoals schoolvakanties vindt u hieronder.

Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.
Zondagen van 13.00 tot 18.00 uur.
De kassa sluit om 17.45 uur.

Open maandagen
Let op: het museum is tijdens schoolvakanties en op verschillende feestdagen ook op maandag geopend.
Dat betekent dat we geopend zijn op:
12 & 19 oktober (herfstvakantie 2020)
21 & 28 & december (kerstvakantie 2020)
22 februari (voorjaarsvakantie 2021)
3 mei (meivakantie 2021)
12, 19, 26 juli en 2, 9, 16 augustus (zomervakantie 2021)

De openingstijden voor de feestdagen zijn:
Op 25 en 26 december open van 13-17 uur
Op Oudjaarsdag 31/12: van 10-16 uur
Nieuwjaarsdag 1/1 van 13 -17 uur
Koningsdag 27/04: Gesloten

Prijzen
Volwassenen: € 12,50
Kinderen 5 t/m 17 jaar: € 6,00
Kinderen 0 t/m 4 jaar: gratis

Kaarten & Vouchers
CJP, Studentenpas, ISIC: € 10,00
Museumkaart, ICOM, Rembrandtkaart, Stadspas: gratis
I amsterdam City Card, Holland Pass voucher: gratis
Voedselbank Cultuur: gratis

Bij de entreeprijs is een gratis audiotour inbegrepen. De audiotour is verkrijgbaar in de talen Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Chinees en Russisch. Voor slechthorenden is een versie op papier beschikbaar.

Museumkaart

Aan de kassa kunt u een Museumkaart kopen en hier meteen gebruik van maken. Volwassenenkaart – 19 jaar en ouder: € 64,90
Jongerenkaart – 13 t/m 18 jaar: € 32,45

GROEPSBEZOEKEN

Op afspraak kunnen rondleidingen verzorgd worden. Rondleidingen zijn beschikbaar in vier talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits en duren 1.5 uur. Per gids (maximaal 10 personen) bedragen de kosten van de rondleiding € 95,-. De entree van het museum is daarbij niet inbegrepen. De maximale groepsgrootte is 10 personen per rondleider. Er zijn 2 rondleidingen tegelijkertijd mogelijk. Ook is het mogelijk een verkorte versie van de rondleiding te boeken waarin alleen de hoogtepunten aan bod komen. Deze rondleiding duurt 1 uur en de kosten hiervoor bedragen €70,-.

Door de beperkte ruimte in het historische huis is het noodzakelijk dat een groepsrondleiding minimaal 2 weken van tevoren wordt aangevraagd bij het museum. Aanmelden kan
via boekingen@opsolder.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een speciale vraag of wilt u eerst overleggen? U kunt ook telefonisch contact opnemen: 020-3108888 (ma-vrij van 09.30-17.00 uur).

Bij groepsbezoek gelden de huisregels van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Bereikbaarheid

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Het museum bevindt zich op ca. vijf minuten loopafstand van het Centraal Station en van metrostation Nieuwmarkt. Met de trams 4, 14 en 24 kunt u uitstappen op halte Dam, vanwaar het eveneens vijf minuten lopen is. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren in de parkeergarage van de Bijenkorf (Dam) of in de parkeergarage bij het Centraal Station.

Bezoek

Houdt voor uw bezoek rekening met de huis– en coronaregels. Zo dient u bij bezoek altijd te reserveren en is in het museum het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u vragen over het gekochte ticket? Neem dan contact op met de ticketleverancier (de gegevens vindt op het ticket en de bevestigingsmail). Heeft u vragen over het museum? Neemt u dan direct contact op met ons.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.