Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Coronaprotocol

Veiligheid voor u en onze medewerkers

In verband met coronamaatregelen in Nederland volgt Museum Ons’ Lieve Heer op Solder de richtlijnen van de overheid en het RIVM en vraagt bezoekers bij reservering van een ticket akkoord te gaan met deze richtlijnen.

Vriend van het museum? Ook dan reserveert u een dag en neemt u de vriendenpas mee tijdens bezoek.

Heeft u een Museumkaart, Rembrandtkaart, Stadspas, I Amsterdam City Card, Holland Pass voucher of ICOM card? Ook dan dient u een dag te reserveren en de pas mee te nemen tijdens bezoek.

 1. Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten het monument en volg de route in het museum.
 2. Vanaf 1 oktober is het dragen van een mondkapje in het museum verplicht. Heeft u geen mondkapje mee? Dan kunt u een wegwerpmondkapje bij de receptie aanschaffen.
 3. Houd u aan het protocol en volg altijd de aanwijzingen van de aanwezige medewerker op.
 4. Wij hanteren een maximaal aantal van 30 bezoekers tegelijk in het museum. U bent verplicht een audiotour mee te nemen zodat wij dit aantal kunnen waarborgen. Deze audiotour is kosteloos.
 5. Tickets voor uw bezoek (ook bij kortingskaarten etc.) dienen gereserveerd te worden via https://tickets.opsolder.nl.
 6. Het is alleen toegestaan om met meer dan 1 persoon naar het museum te komen indien sprake is van een gezelschap (gezinsverband).
 7. In verband met hygiëne kan er in het museum alleen met PIN of contactloos betaald worden.
 8. Maak uw handen direct bij de ingang schoon met desinfecterende gel en schudt geen handen.
 9. Indien u last heeft van (neus)verkoudheid, hoesten, keelpijn of kortademigheid, verzoeken wij u om NIET naar het museum te komen.
 10. Groepsrondleidingen, -arrangementen, -tickets of – activiteiten zijn mogelijk en via boekingen@opsolder.nl kunt u uw bezoek eenvoudig regelen.
 11. De garderobe van het museum is in gebruik. Hier kunt u uw jassen en tassen in plaatsen. Let op: Grotere tassen / rugzakken / koffers passen niet in onze (gratis) kluisjes.

Bezoek

Houd bij het bezoek rekening met de huis– en coronaregels van het museum. Wij zien u graag in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Contact

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GD Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 66 04 (Di t/m Vr)
Email: info@opsolder.nl

HELPT U HET MUSEUM?

Wilt u Museum Ons’ Lieve Heer op Solder steunen? Dan kan dat middels een eenmalige donatie, of u neemt deel aan het Vrienden-programma. Meer weten? Lees hier hier verder.

Cafe en winkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel en het museumcafé. Het museumcafé is tijdelijk gesloten in verband met corona.